Na wiosenne dni idealna! Lekka, pożywna, niebanalna. Sałatkę szybko się przygotowuje, nie potrzebujemy do jej wykonania trudno dostępnych składników. Najlepiej smakuje na tarasie lub parkowej ławce, spożywana w aurze wiosennego słońca (;
Składniki
180g dowolnego mixu sałat
2 gruszki
3 garście rukoli
1-2 garści migdałów
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sposób przygotowania
1. Sałatę myjemy i umieszczamy w misce. Gruszki myjemy, obieramy ze skóry. Półtorej gruszki kroimy w drobną kostkę, zaś połówkę w podłużne paseczki. Kostkę dodajemy do sałaty.
2. Do miski dodajemy umytą rukolę. Migdały siekamy nożem na drobne kawałki i dodajemy do sałatki. Dodajemy ocet, oliwę i zioła prowansalskie. Dokładnie mieszamy.
3. Sałatkę nakładamy do miseczek, na jej wierzchu układamy paseczki gruszki i posypujemy odrobiną migdałów.
3. Sałatkę nakładamy do miseczek, na jej wierzchu układamy paseczki gruszki i posypujemy odrobiną migdałów.
0 komentarze:
Dziękuję za odwiedzenie mojego bloga! Na komentarz postaram się odpisać najszybciej jak to możliwe (: